Welkom op de officiële website van FietsenZonderGrenzen!

print sitemap
Zoeken

Persberichten

« terug naar overzicht
26 - 04 - 2010

Fietsenzondergrenzen rijdt Tourforlife

 

 

 

 

 


Vergroot Foto

FietsenZonderGrenzen rijdt Tour for Life
Loodzware wielertocht voor het goede doel

ETTEN-LEUR - Deze zomer wordt de Tour for Life voor de tweede keer georganiseerd. Een loodzware, achtdaagse wielertocht voor het goede doel; in dit geval Artsen zonder Grenzen. Door deze tour te rijden, maken wielrenners het verschil voor mensen die dringend medische noodhulp nodig hebben. Eén van de deelnemende ploegen die vanaf zondag 29 augustus de uitdaging aangaat is FietsenZonderGrenzen uit Etten-Leur.

Door Peter Houtepen

In Tour for Life rijden de deelnemers in acht dagen tijd van Italië naar Nederland, onder andere dwars door de Alpen, Vogezen en Ardennen en langs klassieke trajecten en wereldberoemde cols zoals de Alpe d'Huez, Col de la Faucille en Le Grand Ballon. Dit is slechts een fractie van de hele route.

Een ploeg bestaat uit zes tot negen mensen. In het geval van FietsenZonderGrenzen uit Etten-Leur gaat het om het maximale aantal. Teamcaptain is Marc Janssen. Hij wordt bijgestaan door Adri Kapitein, Kees Roks, Jan van Pul, Frans Builtjens, Harry Lammerts, Theo Velemans, Bram Koeken en de enigste dame Denise Dingemans.

Enorm gemotiveerd

"We zijn allemaal enthousiaste wielrenners en kijken echt uit naar deze Tour for Life," verte lt Marc Janssen, fysiotherapeut en fanatiek duursporter uit Etten-Leur. "Met dit doel voor ogen, kunnen we bergen verzetten. De route ziet er prachtig uit en alle klassieke wieleruitdagingen tussen Italië en Nederland zitten erin. We zijn enorm gemotiveerd en hebben veel ervaren klimmers in de ploeg. Dat onze inspanning veel geld oplevert voor dit goede doel maakt het nóg interessanter."

Naast de fysieke uitdaging brengt namelijk elke deelnemende ploeg minstens 15.000 euro aan sponsorgeld in. Met dit geld kan Artsen zonder Grenzen aan duizenden mensen medische noodhulp bieden. Zoals slachtoffers van oorlogen, rampen of epidemieën die anders geen toegang hebben tot medische zorg, schoon drinkwater of onderdak. Artsen zonder Grenzen is operationeel in gebieden waar andere hulporganisaties niet komen. In 2009 werd Tour for Life voor de eerste keer georganiseerd. Negentig renners haalden toen samen meer dan 265.000 euro op voor Artsen zonder Grenzen.

Geslaagde training

Onlangs reden de renners van FietsenZonderGrenzen voor de eerste maal als ploeg met elkaar. Op uitnodiging van andere deelnemers uit Gennep werd er gefietst in de omgeving van Berg en Dal. "Het weer was ons gunstig gezind en de sfeer was prima. In Duitsland hebben we als ploeg een korte pauze gehouden voor koffie met gebak." De rit was ongeveer 70 kilometer en er waren verschillende gemene klimmetjes in opgenomen. "Het was een geslaagde training waarin we als ploegleden ook tijd hadden om elkaar te leren kennen."

U kunt de ploeg FietsenZonderGrenzen volgen en eventueel sponsoren via de website www.FietsenZonderGrenzen.nl

 

         

 

<< Naar Pagina 20
< Vorig Artikel Volgend Artikel >
Print Pagina

 

 

 

 

Intrateach

 

IntraTeach vindt dit initiatief grenzeloos goed! Pas als o.a. aan de elementaire basisbehoeften voldaan is hebben mensen hopelijk weer tijd en energie om tot 'leren' te komen.  Wij hopen dat de fietsploeg de Tour for Life zal uitrijden. Het personeel van IntraTeach wenst iedereen heel veel SUCCES!

Help AZG helpen

Steun FietsenZonderGrenzen zodat de medische hulp in noodgebieden kan plaatsvinden.

Fietsen zonder Grenzen